Over ACME

ACME Models brengt uw visie tot leven in een hoogwaardige, tastbare vorm. Dit doen wij voor verschillende organisaties als musea, attractieparken en theaters, als voor scholen en de wetenschap. Voor zoveel doeleinden en gelegenheden er zijn, zijn er ook oplossingen. Onze modellen kunnen bewegen, tegen weer en wind bestand gemaakt worden en worden voorzien van unieke effecten en functies.

Binnen ons werk is de grootste uitdaging het onzichtbare zichtbaar maken. Neem bijvoorbeeld het visualiseren van groei (tijd) in één stilstaand beeld. Driedimensionale beelden (modellen) geven een unieke kijk op voorwerpen en zetten toeschouwers aan het denken. Een model, object of installatie roept gevoelens op en komt tot leven middels beweging, kleur en licht.

Voor ieder model geldt dat de locatie en doeleinde bepalend is voor het materiaal en de technieken die we gebruiken. Komt een object buiten te staan? Moeten mensen het kunnen aanraken? Is er sprake van beweging? Door verschillende experts en partners in te zetten denken we in mogelijkheden, heb je een leuk vraagstuk? Leg het eens aan ons voor!

Partners

Veel objecten die ik maak ontwikkel ik samen met andere makers, zo hangt het gewei van het reuzenhert op een op maat gemaakt stalen frame en is het onderzoek en de documentatie van Siegfried aanleiding geweest voor het model van Leonardo da Vinci.

Wij werken samen met partners: professionals in allerlei expertises. Samen ontwikkelen we prachtige producten die naadloos aansluiten bij het gestelde doel.

Lambert Kamps

Het op maat gemaakte frame van Lambert brengt dit model tot een stevig geheel.

Siegfried Woldhek

Het onderzoek van Siegfried heeft geleid tot het enige gedetailleerde model van Leonardo da Vinci.

Shahin Gholizadeh

Ontwerp vitrines voor Diana Scherer, Paradys 2022.

Sema Bekirovic

Mal voor de 2200 kilogram wegende suikerbal van Sema Bekirovic